Україна може увійти в ТОП-7 найбільших експортерів м'яса птиці — Магалецька

Україна має великі шанси вже найближчим часом увійти в ТОП-7 найбільших експортерів м'яса птиці.

Про це повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, пише пресслужба відомства.

Згідно з повідомленням, на сьогоднішній день, Україна входить до ТОП-10 світових експортерів курятини. За даними Держстату України, за 6 місяців 2021 р. українські виробники здійснили експорт м’яса та їстівних субпродуктів птиці загальною вагою близько 217 тис. т до 96 країн. За цей же час було експортовано більше 442,5 млн штук яєць птиці до 55 країн.

«Держпродспоживслужба активно працює над створенням нових можливостей для українських експортерів. З початку року ми відкрили два нових експортних ринки — ринок Ефіопії для столових яєць та ринок Ліберії для м’яса птиці. На черзі — ще декілька ринків, зокрема, на азійському та африканському напрямках», — розповіла Владислава Магалецька.

Крім того, важливе значення для експорту має епізоотична ситуація в птахівництві. Завдяки реалізації програми контролю за грипом птиці Україна відновила статус країни вільної від високопатогенного грипу птиці. Зонування щодо грипу птиці вже визнані ЄС та Об’єднаними Арабськими Еміратами. Після повідомлень про відновлення статусу країни, вільної від грипу птиці, експортні зняли обмеження Гонконг та Сінгапур.

Нагадаємо, що Україна в січні-липні 2021 р. відправила на експорт 256,83 тис. т м'яса та їстівних субпродуктів птиці, що майже на рівні показника за аналогічний період 2020 р. (254,15 тис. т).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus