Кернел скоротив обсяги продажів рослинної олії та переробку соняшнику

Компанія «Кернел», основним бенефіціаром якої є Андрій Веревський, у другому кварталі 2022 фінансового року (жовтень-грудень) знизила обсяг продажів харчової олії на 6% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляється у звіті компанії.

Зазначається, що обсяг продажів харчової олії за звітний період склав 399 тис. т., включаючи 19 тис. т ріпакової олії та 36 тис. т бутильованої соняшникової олії.

Згідно з даними звіту, за першу половину 2022 фінансового року цей показник знизився на 14% до 619,45 тис. т.

Також повідомляється, що «Кернел» переробив 985 тис. т насіння соняшника у другому кварталі 2022 ФР, що всього на 2% менше, ніж минулого року, оскільки цього сезону фермери зазнають відносно менший післязбиральний тиск при продажу олійного насіння, враховуючи надзвичайно прибутковий попередній сезон.

«З урахуванням погіршення показників у 1-му кварталі 2022 р. порівняно з аналогічним періодом минулого року обсяг переробки в 1-му кварталі 2022 р. знизився на 12% порівняно з аналогічним періодом минулого року», — говориться в повідомленні.

Нагадаємо, що трейдери зазначають, що нині ціни активно балансуються під тиском пропозиції та залежать від логістичних можливостей. Так соняшник тримався в діапазоні 20500-21800 грн за т на базисі ДАР-завод в залежності від вмісту олії. У свою чергу, високоолеїновий соняшник продовжує торгуватися з премією до 1000 грн за т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus