Увесь експорт агропродукції переорієнтовується на залізницю — Кубраков

Міністерство інфраструктури працює над тим, аби переорієнтувати експорт агропродукції на залізницю.

Про це повідомляє пресслужба міністерства інфраструктури України на сторінці в Telegram.

Вчора, 29 березня, у міністерстві провели перемовини з представниками агробізнесу. Зазначається, що ведуться роботи над забезпеченням стабільної логістики техніки та запчастин до неї, добрив, пального, — усього, що необхідне для роботи сільськогосподарських господарств.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков додає, що відбувається переорієнтація експорту сільгосппродукції на потужності залізниці. Також паралельно підвищується загальний рівень контейнеризації вантажної системи Укрзалізниці.

«Працюємо над питанням експорту сільськогосподарської продукції. Адже зі стартом війни та тимчасовим блокуванням морських портів, наші виходи на міжнародні ринки звузились. Нагадаю, що зазвичай фермери залишають частину врожаю на весну, адже у цей період її можна продати за вигіднішими цінами», — коментує він. 

Нагадаємо, в «Укрзалізниці» наголошують на збільшенні спроможності прикордонних терміналів до 5 млн т на місяць. Нині вони дозволяють перевантажувати 1 млн т зерна на місяць.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus