Аграрій звинувачує митників в затягувані оформлення документів задля хабаря

Державна Митна Служба наперекір бажанню української агрокомпанії вчасно приступити до посівної кампанії в умовах війни безпідставно затримує на кордоні сівалки Fendt MOMENTUM.

Про це повідомив генеральний директор компанії «Агроструктура» Михайло Завада в коментарі Traktorist.ua.

За словами директора, компанія «Агроструктура», розуміючи всю важливість проведення посівної кампанії, постачає до України 4 сівалки Fendt MOMENTUM, проте митниця шукає будь-які приводи, щоб затримати сівалки на кордоні. 

Зазначається, що митники пробують знайти неточності у вазі автомобілів і контейнерів, задекларованих відправником. Почали детальний догляд контейнерів, і за добу переглянули 3 контейнери з 6. 

«У вівторок ввечері 5 квітня ми зайшли на митний термінал в Тернополі. Сьогодні вже третя доба, як нам постійно шукають граматичні помилки в документах, просять всілякі додаткові переклади‎», — розповів Михайло Завада‎.

Він додає, що вчора ввечері компанію «Агроструктура» попередили, що сьогодні після проведення догляду ще 3 контейнерів, в будь-якому випадку відмовлять й сівалки вже будуть змушені стояти на митниці аж до понеділка.

«‎У моєму досвіді така ситуація вперше в житті й виглядає реально вимогою хабаря. Додатково виникла проблема відносно необхідності передачі даного трала на транспортування бронетехніки, наданої НАТО, але митницю це взагалі не стримує, й свого вони навіть під час війни втрачати не хочуть»‎, — зазначив керівник компанії.

Додається, що сума митних платежів за сівалки становить понад 4,5 млн грн, а за період війни «Агроструктура» вже сплатила понад 20 млн грн податків у бюджети різних рівнів.

Нагадаємо, що Словаччина спростила перетин кордону українським перевізникам.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus