Уряд планує встановити держрегулювання цін на перевалку зерна — Висоцький

Оскільки ринок не справляється, зараз обговорюються дві альтернативи: або компанії все-таки почнуть адекватно реагувати та повернуться до нормальних ринкових ставок, або буде запроваджено державне регулювання цін.

Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі «Еспресо», пише Мінагрополітики

За його словами, створення надмірного попиту з боку охочих перевалити зерно дало можливість надавачам послуг, а це приватні компанії, суттєво збільшити вартість цих послуг. 

«З точки зору економічного чи національного патріотизму це неправильно. Оскільки ринок не справляється, зараз обговорюються дві альтернативи: або компанії все-таки почнуть адекватно реагувати і повернуться до нормальних ринкових ставок, або буде запроваджено державне регулювання цін, як це є в сфері продажу пального чи соціально важливих продуктів харчування», — зауважив Тарас Висоцький.

Він також зазначив, що через блокування українських портів мільйони тонн вітчизняної с/г продукції не можуть бути в необхідній кількості відправлені на експорт, що призвело до її суттєвого здорожчання на міжнародних ринках. 

Нагадаємо, що Болгарія надасть порт Варна як логістичний хаб для перевалки української агропродукції.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus