Український ячмінь нового врожаю продовжує зростати в ціні — аналітики

Минулого тижня на українському форвардному ринку фуражного ячменю зберігалась тенденція зростання індикативних цін.

Про це пише «‎АПК-Інформ»‎. 

Зазначається, що ключові фактори впливу на цінову ситуацію лишалися незмінними. Зокрема, підтримку надавали прогноз скорочення виробництва зернових в Україні у 2022/23 МР, збереження ризиків щодо подальшого їхнього зменшення через активні військові дії та їх наслідки, малі перехідні залишки, побоювання щодо виробництва даної культури в країнах ЄС та аналогічна цінова динаміка в секторі пшениці.

«Варто зазначити, що, за даними «‎Укргідрометеоцентру»‎, в цілому стан посівів сільськогосподарських культур, за візуальною оцінкою, характеризується як добрий та відмінний. Проте повідомлення про деяке сповільнення розвитку культур на тлі помірно теплої й вітряної, а часом і прохолодної погоди та відсутності суттєвих опадів нівелювали цей фактор‎»‎, — зазначили аналітики.  

Додається, що за підсумками минулого тижня індикативні ціни пропозиції на фуражний ячмінь майбутнього врожаю зросли в середньому на 20 USD/т, сягнувши 330-355 USD/т FOB.

Нагадаємо, що у Харкові рашисти повністю знищили єдиний в Україні Національний центр генетичних ресурсів рослин.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus