В Кусто Агро пропонують скасувати експортне мито на соняшник або затвердити його на рівні ЄС

Високі перехідні залишки соняшнику та необхідність розміщувати об’єми нового врожаю, ще більше впливатимуть на ціни як зовні, так і в середині країни. В «‎Кусто Агро» пропонують відмінити експортне мито або затвердити його на рівні ЄС.

Про це повідомила пресслужба «‎Кусто Агро». 

«‎Вихід з цієї проблеми бачимо у скасуванні експортного мита на соняшник або затвердження його на рівні ЄС. Аграріям необхідна державна підтримка у питанні пріоритету для експорту компаніям-виробникам», — відзначили в компанії.

Зазначається, що з початку війни «‎Кусто Агро»‎ експортувала понад 6 тис. т кукурудзи до Польщі, Молдови та Румунії, і близько 3 тис. т реалізовано на території України. 

«Соняшник та сою відвантажуємо по Україні для внутрішньої переробки задля забезпечення продовольчої безпеки в країні. Частину об’ємів експортуємо (Молдова, Румунія) через обмежений попит всередині країни, оскільки велика частина підприємств не може повернутися до повноцінної переробки через військові дії‎»‎, — розповіли в «‎Кусто Агро». 

Нагадаємо, що в «‎Кусто Агро» збільшили площі під вирощування гречки. ‎ 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus