Стало відомо, що робити в разі неправомірних затримок під час перевезень зерна до ЄС

Міністерство економіки України закликало звертатися у разі неправомірних затримок при імпорті або транзиті зернових на ринки держав-членів ЄС. 

Про це пише пресслужба відомства.

Зазначається, що ЄС не вимагає жодних ветеринарних чи фітосанітарних сертифікатів як для імпорту зерна, так і для його транзиту. Водночас держави-члени ЄС можуть здійснювати контроль, який не повинен бути дискримінаційним.

«Законодавство ЄС не вимагає жодних ветеринарних або фітосанітарних сертифікатів, як для імпорту зерна, так і для транзиту через країни ЄС. В якості реалізації заходу національної програми контролю держави-члени ЄС можуть брати зразки з метою верифікації відповідності з вимогами ЄС щодо імпорту та присутності на національному ринку», — наголошується у повідомленні.

Додається, що наразі такі перевірки можуть тривати декілька днів і мати відмінності залежно від пунктів пропуску та держав-членів ЄС. Також Єврокомісія звернула увагу на те, що затримки не лише створюють перешкоди швидкому перевезенню вантажів, а й несуть додаткові витрати для трейдерів і транспортних операторів.

«У разі наявності підтверджених фактів, пов’язаних із неправомірними затримками при імпорті/транзиті зернових на ринки держав-членів ЄС потрібно невідкладно інформувати Мінекономіки», — акцентували у відомстві.

Нагадаємо, що Польща на пунктах пропуску «Ягодин-Дорогуск‎» та «Краковець-Корчева‎» запровадила‎ цілодобовий режим роботи ветеринарних служб.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus