Україна та Румунія домовились про регулярні перевезення вантажів залізницею

З 1 червня в УЗ розпочали експеримент по закріпленню «ниток» графіка за румунськими перевізниками через прикордонний перехід Вадул-Сірет—Дорнешти.

Про це пише Rail.insider.

За словами залізничників, це має позитивно вплинути на вантажні перевезення через цей перехід, зокрема скоротити чергу вагонів до нього. Зауважимо, що у напрямку цієї станції прямує понад 5,7 тис. вагонів, із них майже 4 тис. — із зерновими вантажами. 

Щоправда, вже у перший день втілення новації не всі перевізники дотримувалися виділеного їм часу. Так, одна з румунських компаній не змогла забрати вантажі через ремонт вивантажувального обладнання у суміжників.

Проте, як пояснили в Укрзалізниці, у перший місяць експерименту санкції за неприбуття не діятимуть. Їх можуть ввести під час наради щодо результатів новації за підсумками місяця дії.

 

Відзначається, що є ще один нюанс, який призводить до накопичення вантажів на переходах. 

«‎Наразі в Україні спостерігається нестача колісних візків для перестановки вагонів (через різну ширину колії вагони доводиться або перевантажувати, або замінювати їм колісні візки). Зокрема, понад 1 тис. візків перебувають поза межами України. Тож посадовець закликав іноземних перевізників швидше повертати УЗ порожні вагони», — пояснив ‎очільник департаменту управління рухом «Укрзалізниці» Володимир Рущак.

Водночас додається, що зросла кількість вагонів, які передаються по переходу Батьово—Еперешке.

Нагадаємо, що в Україні планується прокласти євроколію для інтеграції в європейську систему.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus