Українські вагони-зерновози зійшли з рейок в Румунії (ОНОВЛЕНО)

Вчора, 29 червня, 15 українських вагонів-зерновозів зійшли з рейок на території Румунії. 

Про це повідомляє голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін на своєму каналі в Telegram

За його словами, ці вагони були у складі поїзда з 32 вагонів, що повертались порожніми після вивантаження зерна в румунському порту. 

«Всі 32 вагони в поїзді належать українському приватному оператору. Зерновози рухались на візках під колію 1435, переставлені в Унгенах (Молдова). Візки власності Залізниці Молдови‎», — йдеться у повідомленні. ‎ 

За оперативною інформацією причина сходу за колійним господарством. Деталі ще розслідуються.

«‎Українська залізниця навіть під час війни продовжує жорстко контролювати стан і колійного господарства і рухомого складу. Інтегруючись в Євросоюз, нам важливо тримати високу планку стандартів безпеки руху», — підсумував голова правління УЗ. 

Варто додати, що на фотографіях з місця подій можна розгледіти надписи «‎Кернел»‎  на вагонах.  

Latifundist.com звернувся до компанії «‎Кернел»‎ за роз'ясненням ситуації. 

ОНОВЛЕННЯ

Генеральний директор «Кернел-Трейд» Микола Мірошниченко відповів на запит нашого видання, та зауважив, що для «Кернел‎»‎ ситуація, що трапилася, несподівана і неприємна.

«‎Через аварію ми вже маємо хоча і незначне, але відхилення від графіка експорту. Наразі ми з впевненістю можемо стверджувати, що нашої провини у тому, що сталося, немає, адже всі вагони були прийняті до перевезення. Більше деталей дізнаємося після проведення аналізу та отримання висновків комісії», — заявив Микола Мірошниченко. ‎

Нагадаємо, що в Укрзалізниці розповіли, як зміна тарифів на перевезення вплине на бізнес. ‎ 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus