В Укрзалізниці розповіли, як зміна тарифів на перевезення вплине на бізнес

Індексація вартості тарифів на залізничні вантажні перевезення забезпечить солідарне та справедливе навантаження на бізнес, державу та міжнародних партнерів.

Про це розповів заступник директора Департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов, пише УЗ. 

За його словами, завдяки індексації тарифів на вантажні перевезення Укрзалізниця до кінця року отримає 11 млрд грн, необхідних для виконання поточного плану. Більшу частину фінансової підтримки — 14 млрд грн — компанія отримає від держави.

«Після повномасштабного нападу росії на Україну Укрзалізниця зазнала додаткових фінансових втрат. Компанія вимушена витрачати значні кошти на відновлення колій, мостів, підстанцій, які постійно руйнує ворог. При цьому кардинально — на 65,3% — впали обсяги вантажних перевезень‎», — зазначив заступник директора. 

Водночас за словами Валерія Ткачова збільшилась вартість електроенергії, паливо-мастильних матеріалів, фіксується зростання індексу цін виробників промислової продукції. 

 

Разом з тим Укрзалізниця спільно з партнерами докладає зусиль для того, щоб зберегти та збільшити вантажопотік. Так, у березні 2022 року було перевезено майже 8,3 млн т вантажів, а в травні — на 16,2 % більше — 9,6 млн т.

«Це стосується також агровиробництва: у планах Укрзалізниці — збільшити обсяги перевезень сільськогосподарської продукції на експорт з 807 тис. т до 1,1 — 1,5 млн т на місяць‎»‎, — зауважив Валерій Ткачов. 

Нагадаємо, що Мінінфраструктури погодилося із пропозицією «‎Укрзалізниці»‎ про підвищення тарифів на перевезення вантажів.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus