Укрзалізниця прийняла рішення для зменшення дисбалансу на ринку перевезень зерна

Укрзалізниця виставлятиме на аукціон послуги з використання вагонів-зерновозів з довшим горизонтом планування, зокрема з навантаженням в листопаді-грудні 2022 року. Також було враховано пропозицію по скороченню терміну проставлення заявки по виграним лотам (вказання звідки та куди має їхати вантаж).

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов, пише УКАБ.

Відмічається, що вже на наступному тижні очікується проведення аукціонів на вагони з навантаженням в листопаді 2022 року, а через тиждень — з навантаженням  в грудні 2022 року. 

«‎Розторговуватимуть лоти по 5 маршрутів на день, тобто 250 вагонів на кожен день навантаження. При цьому, по цих лотах проставляти електронну заявку — звідки-куди їде вантаж — можна буде лише протягом 5 днів після завершення аукціону», — зауважили в УЗ.

Повідомляється, що наразі УЗ на кожен день навантаження в жовтні розторговує загалом використання 450 вагонів/добу. Тобто передбачається щонайменше 200 вагонів на добу, які будуть і надалі розторговуватися з місячним горизонтом і з гнучким підходом проставлення електронної заявки.

Читайте також: «‎Залізний агроекспорт: навантаження та експорт зернових вантажів»‎ 

В УЗ зауважили, що такі зміни мають дещо охолодити ставки на використання вагонів-зерновозів, зменшити вартість логістичних витрат та стимулювати зменшення розриву між світовими цінами та цінами, які отримують українські аграрії за вирощену продукцію.

Нагадаємо, раніше в УЗ збирали думки ринку щодо пропозиції УКАБ по обмеження терміну подання заявок стосовно станції навантаження для зерновозів, виграних на торгах. 

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus