Англійські страхові компанії готові виділити $50 млн для страхування зернових коридорів

Британський страховий ринок Lloyd's of London сьогодні оголосив про створення програми страхування продовольчих вантажів, які будуть вивозитися з портів України по безпечним морським коридорам. Засновниками програми є страхова компанія Ascot і брокерська фірма Marsh. Разом вони будуть забезпечувати покриття ризиків на суму до $50 млн.

Про це повідомила пресслужба Ascotgroup.

За словами начальника відділу ринків Lloyd’s Патріка Тірнана, дана програма це підтримка зі сторони страхової галузі міжнародного співтовариства.

«Відновлення поставок зерна має важливе значення для вирішення проблем глобальної продовольчої безпеки та невизначеності, створеної на ринку в цей важкий час. Програма, яку сьогодні анонсує наш ринок, має виключно велике значення. Вона додасть важливого захисту угоді, укладеній минулого тижня за посередництва ООН», — прокоментував Патрік Тірнан.

 

У свою чергу керівник відділу вантажних перевезень Marsh Девід Роу сказав, що програма допоможе клієнтам керувати ризиками, пов’язаними з діяльністю в Чорному морі в період війни.

«Це не тільки допоможе розблокувати ланцюжки поставок, але й зменшить тиск на глобальну продовольчу безпеку, та принесе користь націям і громадам у всьому світі», — сказав Девід Роу.

Читайте також: «‎Перші судна у зернових коридорах будуть достатньо дорогі — Іван Севрюков»‎ 

Коментуючи створення нової програми страхування, керівник відділу вантажних перевезень Ascot Кріс Макгілл сказав, що вона допоможе забезпечити транспортування зерна та харчових продуктів з України у світ. 

«Ascot і лондонський страховий ринок раді внести свій внесок у розвиток цієї гуманітарної місії», — зауважив Кріс Макгілл.

Нагадаємо, що судно, яке сьогодні завантажується в порту Чорноморськ та першим пройде «‎зерновим коридором» — це турецьке судно Polarnet. Корабель завантажує «‎Кернел».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus