Військові ризики за роботу в зернових коридорах важко порахувати — експерт

Військові ризики за роботу у зернових коридорах складно порахувати, ґрунтуючись на статистиці, чи актуарних розрахунках.

Джерело: інтерв'ю керівника напрямку страхування агропромислового сектору страхового брокера «ГрЕКо Україна» Костянтин Орел для Latifundist.com.  

«Рішення щодо страхування військових ризиків та ціни в більшості випадків залишається питанням окремого розгляду кожного конкретного випадку та залежить від ситуації на момент запланованого виходу судна. Ставки можуть змінюватись протягом доби, залежно від ситуації», — каже експерт. 

Аналогічна ситуація з діапазоном ставок по страхуванню в зернових коридорах. Костянтин Орел каже, що їх порахувати досить складно, оскільки розмір премії визначається залежно від характеристик кожного окремого ризику (вартість, маршрут, активність бойових дій). 

Проте, за його словами, деякі андеррайтери в Лондоні оцінюють можливий ранжир ставок для страхування судів із включенням у покриття військових ризиків у діапазоні від 1% до 3% за 7 днів.

Також спеціаліст зазначив, що у випадку з Дунаєм частина суден ходить без страховки.

«Так, такі випадки бувають і, в основному, стосуються суден, які перебувають у повній власності судновласника та не перебувають у заставі, тощо», — додав він.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus