НВФ Урожай зібрала рекордний як для підприємства урожай ріпаку

В «НВФ «Урожай», що входить до складу МХП, зібрали рекордний як для підприємства урожай ріпаку. Із загальної площі 5,15 тис. га середня врожайність у бункерній вазі становить 4,65 т/га.

Про це повідомила Науково-виробнича фірма «Урожай» на сторінці в Facebook.

Зазначається, що на деяких виробничих підрозділах урожайність цієї культури становить понад 4,7 т/га — у ВП Пішки, Миронівка та Валява. Беззаперечним лідером з урожайності ріпаку став ВП Миронівка — 4,8 т/га. 

 

Урожайність озимої пшениці у бункерній вазі із засіяної площі 6368 га становить 53,6 ц/га. Показник дещо нижчий, ніж минулого року, але, зважаючи на те, що травень та середина червня видалися скупими на дощі, результат доволі непоганий. Найкраще вродила пшениця у ВП Моринці — 5,93 т/га, та ВП Рижанівка — 5,85 т/га. 

«‎Дякуємо кожному працівникові! Та попереду ще маємо багато роботи: незабаром будемо сіяти озимину під урожай 2023 року. Фундамент під осінню посівну вже закладають: всі поля після обмолоту одразу дискуються. Далі продовжаться жнива пізньої групи зернових: соя, соняшник, кукурудза», — відмітили в компанії.

Читайте також: «‎Велика агропереробка: де втрачають гроші українські аграрії?»‎

Нагадаємо, що ‎з початку серпня акції Кернел, ІМК та Астарти знизились.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus