Рада схвалила закон про «митний безвіз‎»

Верховна Рада підтримала загалом закон, який запроваджує необхідні зміни для укладання «митного безвізу»‎ з Євросоюзом.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в Telegram.

Відмічається, що документ наближає українське митне законодавство до законодавства Євросоюзу. Зокрема, вдосконалює чинні норми в частині спрощення проходження митниці для надійних підприємств, надання статусу фінансового гаранта та забезпечення сплати митних платежів.

 

Повідомляється, що зміни передбачають впровадження європейського механізму розгляду скарг і продовження цифровізації митниці, що прискорить її проходження та зменшить корупційні ризики.

«Подальше укладення «митного безвізу» із ЄС дасть можливість Україні запровадити обмін митною інформацією щодо транзитних вантажів із 36 країнами в режимі реального часу, спеціальні транзитні спрощення та прості й рівні умови для фінансових гарантів‎», — зауважив Денис Шмигаль.‎

Нагадаємо, що проєкт закону №7420 був підтриманий у першому читанні народними депутатами у червні поточного року. За нього проголосували 269 парламентарів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus