На Донеччині зібрали 70% врожаю — ОВА

В Донецькій області, всупереч ризикам через ворожі обстріли, завершуються жнива. На вільній від ворога території області вже зібрано 70% урожаю зернових.

Про це повідомила Донецька обласна військова адміністрація на сторінці в Facebook.

«Незважаючи на ризики, аграрії Донеччини продовжують збирати врожай зернових та зернобобових. На неокупованій території області жнива завершуються: з 313 тисяч гектарів, які були засіяні зерновими, зібрано врожай уже з 70 відсотків», — зазначила заступник директора департаменту, начальник управління земельних відносин та цифрової трансформації Олена Рибакова.

За її словами, жнива дещо сповільнилися не лише через складову безпеки, а й через погодні умови.

Рибакова нагадала, що до початку широкомасштабного вторгнення росії в області передбачалося засіяти 1,04 млн га сільськогосподарських угідь. На неокупованій території посіяно 313 тис. га зернових та зернобобових, 197 тис. га соняшника та 54 тис. га інших культур.

Читайте також: «‎Посів озимини: підготовка, поради, технологія»‎ 

Нагадаємо, що HarvEast заявив, що росія вкрала до 200 тис. т збіжжя з активів компанії розташованих в тимчасово окупованих східних регіонах України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus