Дмитро Кобзаренко увійшов у рейтинг Forbes 30 до 30

Дмитро Кобзаренко увійшов у рейтинг Forbes 30 до 30
Дмитро Кобзаренко увійшов у рейтинг Forbes 30 до 30
Джерело фото: Latifundist.com

Українська версія журналу Forbes опублікувала 22 серпня рейтинг «30 до 30» — список молодих українців, які відновлюватимуть країну.

Укладачі рейтингу зазначають, що тридцятка 2022-го не схожа на попередні: два претенденти — Роман Ратушний та Олександр Кукурба — загинули за час складання списку. А четверо номінантів перебувають у російському полоні.

«Суть проєкту «30 до 30» — знайти та показати суспільству молодих людей, які впливатимуть на майбутнє своїх галузей. У нинішній тридцятці ті, хто захищає нас сьогодні та здобуває перемогу завтра, ті, хто будуватиме нову Україну після перемоги. Саме вони вони — ймовірні творці нової української економіки, освіти та архітектури, вони розширюватимуть межі вітчизняного культурного простору», — пише видання.

З аграрної когорти до рейтингу потрапив молодий Дмитро Кобзаренко. Наразі він керівник однойменного тракторного заводу. Дмитро очолив підприємство рік тому, після смерті батька — засновника компанії. Завод — лідер у своїй галузі, виторг за 2020-й – 1,1 млрд грн.

Кобзаренко-молодший залучений у сімейний бізнес з юнацтва: в 15 років працював на заводі батька зварювальником, потім водієм навантажувача та робітником складу.

Дмитро прагне не просто утримати бізнес, а й масштабувати його з не меншою, ніж робив би батько, швидкістю. Війна підкинула йому нові виклики. Зокрема, довелося закрити продажі до Росії, що займали половину в експорті компанії.

Натомість нарощують експорт техніки до Румунії, Польщі, Німеччини, Франції, Іспанії, Оману та планують експансію до Узбекистану та країн Африки. 

Нагадаємо, що учасники «‎Всеукраїнського Конгресу Фермерів»‎, у межах ініціативи «Жнива перемоги», отримали 10 комбайнів на суму €2 млн

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus