Єгипет має намір замінити раніше закуплену партію української пшениці

Єгипет планує замінити раніше затриману партію української пшениці після того, як переговори про звільнення судна, яке її перевозило, виявилися безрезультатними.

Про це пише Reuters.

Йдеться про близько 60 тис. т збіжжя, яке наразі перебуває на борту судна Emmakris III. За інформацією Офісу Генерального прокурора України, власником може бути громадянин росії.

Зазначається, що вантаж був придбаний GASC у ході грудневого тендеру на відвантаження у лютому, але застряг у порту «Чорноморськ» після вторгнення росії в Україну.

Управління Єгипту з постачання товарів спочатку продовжило дію забезпечення вантажу, закупленого ним, однак не надавало торговельним компаніям жодного форс-мажорного звільнення від договірних зобов’язань.

«‎GASC вимагає від постачальників замінити законтрактований обсяг продукту, оскільки тендерна книга агентства не містить положення про форс-мажорні обставини. Таким чином повідомлення про згоду міністерства постачання Єгипту отримати партію 63 тис. т пшениці з України стосується заміни партії зернової»‎, — пише видання.

Читайте також: «‎росії не вигідні зернові коридори. Пояснюємо чому і як проходить підтасовка фактів»‎

Водночас GASC звільнив постачальників чотирьох вантажів з українською пшеницею, купленою до війни, але яка не була завантажена на судно, від їхніх контрактних зобов’язань у липні.

Нагадаємо, що Єгипет продовжує закуповувати пшеницю без оголошення міжнародних тендерів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus