Ціни на гречку почнуть знижуватись у жовтні — Мінагрополітики

З початком війни вийшов розрив ланцюгів постачання гречки, оскільки Україна її частково імпортували з Казахстану. Але українські аграрії відреагували на цю ситуацію і суттєво збільшили посівні площі. Тому держава очікує в 1,5 раза більший збір гречки в цьому році.

Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, в ефірі інформаційного телемарафону UAразом.

Також Висоцький розповів, що збір гречки розпочато, і вже зібрано 20 тис. т. А в цілому загальний обсяг врожаю гречки очікується на рівні 140 тис. т. Обсяги споживання гречки на внутрішньому ринку становлять 100-110 тис. т на рік.

«За вересень збір гречки завершиться. І в жовтні вона може бути оброблена і доступна українському споживачеві. Тому ми очікуємо, що з жовтня, з четвертого кварталу, ціни знизяться, оскільки нашого внутрішнього виробництва із запасом достатньо, щоб забезпечувати весь рік українців гречкою і навіть сформувати необхідний перехідний резерв‎»‎, — підкреслив заступник міністра.

Нагадаємо, раніше Канада передала Україні 140 т насіння гречки. Це було зроблено для підтримки українських аграріїв, адже після лютого ціни на насіння, засоби захисту рослин, добрива та паливо зросли на 40–45%. Через що зберігались ризики зменшення посівних площ під культурою.  

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus