Фермери відмовляються від угод з трейдерами через блокування податкових накладних — Артем Ремпен

У G.R. Agro приблизно 30% операцій з аграріями потрапляють у блокування. Грубо кажучи, якщо компанія купила у фермерів сумарно 1 тис. т соняшнику, то на 300 т буде блокування накладних.

Про це розповів операційний директор G.R. Agro Артем Ремпен в ексклюзивному інтерв'ю для Latifundist.com.

Артем Ремпен розповідає, що потім фермери ходять і місяцями їх героїчно розблокують. У більшості на це йде 2-3 місяці. У декого — рік. 

«‎Вони виграють першу інстанцію суду, потім другу і третю. І вже є на руках рішення суду, а податкова не розблоковує накладну. Тому, щоб змусити податкову виконати законне рішення, фермеру доводиться писати на них скаргу‎»‎, — зауважує операційний директор.  

За його словами, фермерам зараз не солодко. З 400-500 клієнтів, з якими працюють менеджери G.R. Agro, у половини проблеми з податковою службою. 

«Недавно збиралися купувати ріпак в одного фермера, а він не продав. Говорить, що продав на іншого трейдера, то вже третій тиждень займається податковою накладною. Немає бажання йти до суду для реєстрації ще одної податкової накладної», — розповідає Артем Ремпен. ‎ 

Читайте також: «‎Артем Ремпен: Ми втратили контроль над елеватором, виплатили 9 млн грн податків, але податкова все рівно намагається паралізувати роботу»‎ 

Нагадаємо, що за даними УКАБ більшість агропідприємств досі не отримали відшкодування навіть за лютий 2022 року, а дехто все ще очікує на відшкодування і за січень. Тобто, загалом аграрії все ще очікують відшкодування ПДВ за 5 місяців.

Наразі на виконанні Держказначейства перебуває ПДВ до відшкодування на суму близько 900 млн грн.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus