Жодного мішка з російським зерном не було затримано внаслідок санкцій проти рф — Канцлер Німеччини

Олаф Шольц на Генасамблеї ООН
Олаф Шольц на Генасамблеї ООН
Джерело фото: zeit.de

Олаф Шольц вважає, що жодного мішка російського зерна не було затримано через запроваджені санкції проти рф. Водночас лише росія не давала українським зерновим суднам вийти в море, бомбила порти та знищувала сільськогосподарські підприємства.

Про це Канцлер Німеччини заявив у Нью-Йорку під час виступу на Глобальному саміті продовольчої безпеки у контексті Генеральної Асамблеї ООН, пише deutschland.de.

Шольц під час виступу згадав свого попередника, лауреата Нобелівської премії миру Віллі Брандта, який сказав: «Там, де панує голод, не може бути миру», коли виступав перед Асамблеєю як перший Федеральний канцлер у 1973 році. 

«Сьогодні ми є свідками того, що ця ситуація також працює навпаки. Ті, хто хочуть, щоб не було голоду, повинні переконатися, що путін не переможе на полі бою. Війна, яка навіть у далеких від росії країнах призводить до зростання цін, дефіциту енергії та голоду»‎, — зауважив канцлер. 

Читайте також: «‎росії не вигідні зернові коридори. Пояснюємо чому і як проходить підтасовка фактів»‎ 

За його словами, той факт, що експорт зерна знову став можливим завдяки зерновій ініціативі‎, заслуговує на велику повагу. Шольц запевнив, що Німеччина продовжить підтримувати постачання експорту продовольства з України.

«‎Ми будемо поруч з Україною, коли буде потрібно взяти на себе величезні витрати на відбудову країни. Разом із партнерами України з усього світу подумаємо про те, як впоратися з цим Геркулесовим завданням», — акцентував він.‎

Нагадаємо, що Україна виділила 420 млн грн для відшкодування вартості зерна пшениці (не нижче 3 класу) у кількості до 50 тис. т з метою надання гуманітарної допомоги Ефіопії та Сомалі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus