Україна безплатно надасть двом країнам Африки 50 тис. т пшениці

Кабінет Міністрів виділив 420 млн грн для надання гуманітарної допомоги Ефіопії та Сомалі.

Про це йдеться у постанові №1040 від 16 вересня, оприлюдненій на Урядовому порталі.

Згідно з документом, уряд виділив Міністерству внутрішніх справ (для Державної служби з надзвичайних ситуацій) 420 млн грн для відшкодування вартості зерна пшениці (не нижче 3 класу) у кількості до 50 тис. т з метою надання гуманітарної допомоги Ефіопії та Сомалі.

Читайте також: «‎росії не вигідні зернові коридори. Пояснюємо чому і як проходить підтасовка фактів»‎

Також уряд доручив МЗС погодити з Організацією Об'єднаних Націй та компетентними органами Ефіопії та Сомалі питання доставки та оплати транспортування зерна з Одеського морського торговельного порту до портів цих країн коштом міжнародних організацій.

Надання гуманітарної допомоги буде здійснено шляхом зерна пшениці, що перебуває у власності акціонерного товариства «ДПЗКУ‎»‎

Читайте також: «‎Як ООН голодом лякає, або Про реальні причини світової продовольчої кризи»‎ 

Нагадаємо, що за даними ООН, у північних районах Сомалі випало від 30 до 60 відсотків від звичайної кількості опадів, а центральних і південних — від 45 до 75%. Це був четвертий поспіль невдалий сезон дощів з кінця 2020 року.

Кількість людей, які страждають від посухи в Ефіопії, Кенії та Сомалі, за п'ять місяців збільшилось з 9,5 млн до 16,2 млн людей.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus