Компанія засновника VITAGRO Сергія Лабазюка придбала спиртзавод на Тернопільщині за 150 млн грн

Компанія засновника агрохолдингу VITAGRO Сергія Лабазюка купила Марилівський спиртзавод у Тернопільській області за 150 млн грн при стартовій ціні лота у 54,32 млн грн. 

Про це повідомляється в системі Prozorro.Продажі.

Зазначається, що підприємство розташоване у селищі Нагірянка Чортківського району. 

Повідомляється, що за право його придбання змагались четверо учасників, які підняли стартову ціну втричі — з 54,3 млн грн до 150 млн грн. 

Переможцем стала компанія «‎Вітагро Енерджі»‎, яке належить Сергію Лабазюку — депутату Верховної Ради трьох останніх скликань, засновнику агрохолдингу VITAGRO.

«Після підписання договору купівлі-продажу новий власник отримає виробничі приміщення та устаткування, зерносклад та транспорт‎», — йдеться на сайті ‎ Prozorro.Продажі.

Відзначається, що завод заснували у 1920-х роках, востаннє проходив модернізацію 2018-го. Профільна діяльність — виробництво етилового та денатурованого спирту, зараз завод не працює. Підприємство має основне технологічне обладнання та підведені комунікації.

Додається, що це друга спроба ФДМ продати Марилівський спиртзавод. У листопаді 2020 року найбільший молдавський виробник етилового спирту ZERNOFF запропонував за підприємство 120 млн грн, але потім відмовився купувати його нібито через істотну розбіжність фактичної кількості майна, заявленого в електронному лоті.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus