Держгеокадастр не буде проводити інвентаризацію земель через брак фінансування — Сергій Завадський

Держгеокадастр цьогоріч не буде займатись інвентаризацією земель через брак фінансування. Водночас переведення сервісів в онлайн та скорочення штату служби дозволило скоротити видатки на заробітну плату на 45%.  

Про це розповів в.о. голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Сергій Завадський у матеріалі «Земля в смартфоні та на війні. Як працює із 24 лютого Держгеокадастр» на Latifundist.com.

За його словами, за 4 попередні роки Держгеокадастром вже проведено державну інвентаризацію земель загальною площею 2,7 млн га, із яких 2 млн га — землі сільськогосподарського призначення. Залишилось опрацювати ще 3 млн га. 

«Це переважно землі інших категорій, які маємо проінвентаризувати в наступні 3 роки. Щодо коштів, потрібно додаткові 320,72 млн грн. На жаль, цього року займатися інвентаризацією неможливо саме через брак фінансування‎», — відмітив він. 

Водночас нарощується кількість онлайн-сервісів, які замінюють паперові офлайн-адмінпослуги, що призводить до скорочення штату співробітників. За словами Сергія Завадського, це і запобіжник від корупції, і причина оптимізації штату.  

Читайте також: «Земля в смартфоні та на війні. Як працює із 24 лютого Держгеокадастр»

«‎З 33 адміністративних послуг 13 найбільш затребуваних вдалось перевести в онлайн. Сама ж система Держгеокадастру скоротилася з 10 024 працівників до 4 317. Відповідно видатки на заробітну плату зменшилися на 45%», — акцентував в.о. голови Держгеокадастру. 

Нагадаємо, що від початку війни завершено 897 земельних аукціонів, які принесли організаторам 228 млн грн. А також оголошено 359 нових земельних аукціонів з оголошеною вартістю — 207 млн грн.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus