У 2023 році фінпідтримку аграріїв закликають збільшити на 10,4 млрд грн

Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики просить передбачити в проєкті державного бюджету на 2023 рік додаткові 10,4 млрд грн на фінансову підтримку аграріїв та 500 млн грн для надання кредитів фермерським господарствам.

Про це повідомив голова комітету Олександр Гайду, йдеться на сайті парламенту.

«Ми розуміємо, що сьогодні держава живе в екстремальних умовах, і більшість витрат мають бути спрямовані на оборону. Однак сьогодні аграрії — це основа економіки. Двісті мільйонів гривень на фінпідтримку аграріїв, які закладені у проєкті бюджету, — це надзвичайно мало. Тому сподіваємося, що нас почують, і видатки на підтримку аграріїв будуть збільшені», — зазначив нардеп.

Відповідні звернення аграрний комітет спрямував до Комітету з питань бюджету, Кабінету Міністрів та Міністерства фінансів.

Нагадаємо, що в проєкті закону про Державний бюджет України на 2023 рік кошти на дотації для аграріїв урядом не передбачені

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus