Підприємцям пропонують релокувати бізнес на територію Нововолинського індустріального парку

Перший в Україні індустріальний парк у форматі експортоорієнтованого food-кластеру розпочинає свою роботу на Волині у місті Нововолинськ та готовий стати місцем для релокації українського бізнесу під час війни. 

Зазначається, що обрана керуюча компанія Нововолинського індустріального парку та вже є попередні домовленості про зобов’язання увійти в індустріальний парк з підприємствами зі сфери переробки риби, виробництва харчової продукції та логістики.

Повідомляється, що для резидентів індустріальних парків передбачено економічні стимули: 

  • 0% податку на прибуток на 10 років для компаній на території ІП; 
  • звільнення від імпортного ПДВ і мита при імпорті нового обладнання для заводу на території ІП. 

«‎З урахуванням пільг термін окупності інвестицій у підприємство на території індустріального парку може скласти 4-5 років залежно від типу бізнеса. Звісно, все залежить від бізнес-моделі, конкуренції та розміру інвестицій. Але головне, що підприємства, що знаходяться під постійним чи періодичними обстрілами ворога, можуть залишатися на території України, а не тікати від війни в Європу»‎, — говорить голова керуючої компанії Нововолинського індустріального парку «‎Бюро Інвестиційних Програм»‎ Олександр Бондаренко.

Наголошується, що Нововолинський індустріальний парк знаходиться недалеко від кордону з Польщею, що робить резидентів парку автоматично експортоорієнтованими, бо поряд європейський ринок збуту. 

Нагадаємо, що в Україні майже 2 тис. підприємств планують релокацію бізнесу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus