Стало відомо, чому утворився затор із кораблів у Мармуровому морі

Затор у Мармуровому морі зумовлений декількома причинами, зокрема підвищеним інтересом індустрії до Ініціативи та готовністю суден до інспекції.

Про це розповіла речниця ООН з Чорноморської зернової ініціативи Ісміні Палла для Latifundist.com.

За її словами, через це інспекційним групам СКЦ, можливо, доведеться повертатися на одне й те саме судно два або навіть тричі, аби завершити інспекцію та наявний інспекційний потенціал СКЦ.

Водночас на запитання: «Чи правда, що російська сторона пропонує скоротити кількість таких інспекційних груп?‎»‎ Ісміні Палла відповіла, що ‎вона не може говорити від імені російської делегації. Але їм не було відомо про будь-які плани будь-якої делегації СКЦ щодо скорочення їхніх постійних інспекційних можливостей.

«‎СКЦ постійно обговорює на своїх пленарних засіданнях пропозиції щодо збільшення поточних інспекційних можливостей усіх делегацій та покращення стану готовності суден до інспекцій, щоб задовольнити зростаючий попит і зменшити перевантаження»‎, — відмітила речниця.  

Читайте також: «‎Нам невідомо про плани будь-якої делегації скоротити кількість інспекцій, — речник ООН з Чорноморської зернової ініціативи»

Нагадаємо, що раніше в ЗМІ поширювалась інформація, що росія планувала зменшити кількість оглядів суден до 12 на день. 

Варто уточнити, що аби уникнути великого скупчення суден, необхідно здійснювати принаймні 25 оглядів на день. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus