Пшениця підскочила в ціні після масованого ракетного удару рф по Україні — Bloomberg

Ф'ючерси на пшеницю зросли на 5% після сьогоднішнього масованого ракетного удару росії по території України. Це викликало побоювання, що ескалація війни становить нову загрозу для експорту зерна з Чорного моря.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що будь-яке уповільнення експорту агропродукції з України може призвести до зростання цін на основні продукти харчування у світі, які останнім часом знижувалися. Ф'ючерси на пшеницю в Чикаго виросли до 9,24 доларів за бушель, продемонструвавши найбільший приріст цього місяця. 

Відмічається, що проблеми з постачанням українського врожаю вже виникли, оскільки кількість суден, що чекають на перевірку в Стамбулі, збільшується.

«Початок тижня може бути дуже нервовим через ризик зростання напруженості в Чорноморському басейні‎»‎, — відмітив експерт Agritel.

Читайте також: «‎Нам невідомо про плани будь-якої делегації скоротити кількість інспекцій, — речник ООН з Чорноморської зернової ініціативи»‎

Нагадаємо, що російська армія в ніч і на ранок 10 жовтня завдала масованого ракетного удару по багатьох областях України, зокрема Києву та Київській області, Запоріжжю, Полтавській області, Дніпру та Дніпропетровській області, Львову, Миколаєву, Тернополі та Хмельницькому. Є загиблі та постраждалі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus