Аргентина зібрала вдвічі менший врожай пшениці за минулорічний

В Аргентині станом на 4 січня обмолочено 99,5% запланованих площ пшениці (5,42 млн га), з яких зібрано 12,3 млн т при врожайності 2,3 т/га. 

Про це повідомляє «АПК-Інформ» з посиланням на дані моніторингу експертів Зернової біржі Буенос-Айреса.

Незібрані посіви залишаються лише в деяких частинах провінцій Ла-Пампа і Буенос-Айрес. Для порівняння, попереднього сезону було зібрано 22,4 млн т при врожайності 3,4 т/га.

Також аграрії Аргентини почали збирати соняшник. На початок січня обмолочено 6% площ від плану. Повідомляється, що в доброму або задовільному стані перебуває 78%. Опади покращили умови для розвитку посівів у провінціях Буенос-Айрес і Ла-Пампа. 

Паралельно в країні проводиться посівна кукурудзи. Засіяно 70% запланованих площ. Попри нещодавні дощі, стан посівів погіршився: в доброму та задовільному стані перебуває 68% посівів проти 72% тижнем раніше. Кількість опадів була недостатня для поповнення запасів ґрунтової вологи в центральних і південних регіонах вирощування. 

Посівна сої виконана на 82% запланованих площ. В доброму та задовільному стані перебуває 62% посівів проти 72% тижнем раніше.

Нагадаємо, найгірша за 35 років посуха знищує посіви сої та кукурудзи в Аргентині.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus