рашисти розграбували флот компанії Грейн-Трансшипмент

рашисти розграбували флот компанії «Грейн-Трансшипмент», який базувався на території підрозділу «Перлина Херсона» (Затон №5, Херсон), і використовують його для переправи особового складу та озброєння. 

Про це повідомив комерційний директор «Грейн-Трансшипменту» Євген Ігнатенко у Facebook.

За словами директора, в короткостроковій перспективі там мали створити базу флоту, тож незадовго до початку війни переправили туди половину флоту — 15 суден, де займалися ремонтом, модернізацією суден та готувалися до відкриття навігації 2022 року. 

«За довгостроковою стратегією ми планували створити там річковий транзитний хаб, зʼєднати його з нашою «Перлиною Дніпра». Сьогодні там вже немає майже усього флоту, і ми не маємо звʼязку з працівниками об'єкта. Окупанти знищили те, що ми створювали довгий час», — зауважив Ігнатенко.

Читайте також: «‎Відновлення економіки після ПЕРЕМОГИ, або У фокусі земельні ресурси України»‎ 

Як повідомив комерційний директор, окупанти почали забирати флот на початку серпня: 2 серпня вкрали одну баржу, 3 серпня — ще одну, 4 серпня — три. Ці п’ять суден одразу почали використовувати для створення переправи через річку Дніпро. 14 вересня забрали ще шість одиниць флоту, 20 вересня — ще одне судно.

Керівник додав, що усі злочини відбувалися під керівництвом призначеного російськими загарбниками псевдодиректора Херсонського морського порту Андрія Харитонова.

Ігнатенко зауважує, що раніше Харитонов займав керівну посаду на Херсонському суднобудівному заводі, який входить до обʼєднання проросійського олігарха Вадима Новинського, а у 2015 році балотувався до Херсонської міськради від партії «Наш край».

Читайте також: «‎Колаборант Ковальов став «хорошим»: що відомо про аграрія-зрадника з Херсонщини»‎ 

«На щастя, його не обрали, але це не завадило йому чинити воєнні злочини спільно з окупаційною владою. Саме тому нещодавно СБУ повідомила йому про підозру в держзраді, і за відповідною статтею Кримінального кодексу він отримає або 15 років тюрми, або довічне увʼязнення. Гроші все-таки пахнуть, і, думаю, Харитонов вже починає це розуміти», — написав Ігнатенко.

Нагадаємо, що Служба безпеки України повідомила про підозру Андрію Харитонову, якого окупаційна влада призначила «очільником» Херсонського морського порту. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus