Заволодіння 1,5 млн грн: антикорупційний суд відмовився відсторонювати від посади директора порту Південний

Вищий антикорупційний суд відмовився відстороняти директора державного підприємства «Морський торговельний порт «Южний» Олександра Олійника від посади. Його підозрюють у заволодінні понад 1,5 млн грн.

Таке рішення 30 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, пише «Слово і діло».

Зазначається, що детектив НАБУ просив відсторонити Олійника, оскільки він може знищити або підробити речі й документи, які мають суттєве значення для досудового розслідування та до яких він, в силу своєї посади, має доступ. 

Також, на думку НАБУ, підозрюваний може незаконними засобами самостійно чи опосередковано впливатиме на свідків та інших учасників кримінального провадження, які є працівниками ДП «МТП «Южний».

Однак, на думку судді, покладені на Олійника обов'язки, серед яких заборона спілкуватися зі свідками, може запобігти незаконному впливу на них.

Читайте також: «‎Чудо на Віслі: Як у Варшаві шукали острівки безпеки для українського агробізнесу»‎ 

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику порту «Южний» Олександру Олійнику, його заступнику Дмитру Кузьмішкіну та колишньому головному бухгалтеру підприємства у заволодінні понад 1,5 млн грн. 

За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, встановлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. грн) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати. 

Його дії, вчинені за попередньою змовою з головним бухгалтером та заступником директора порту, призвели до майже 1,5 млн грн збитків державі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus