5 років тюрми за крадіжки українського зерна: прокуратура висунула підозру керівнику російської судноплавної компанії

Гендиректор російської судноплавної компанії «‎Крейн Марін Контрактор»‎ Дмитро Риндін, судна якого вивозять крадене українське зерно через окупований Крим, отримав підозру.

Про це повідомляється на сайті прокуратури АР Крим та Севастополя.

Правоохоронці встановили, що громадянин рф, обіймаючи посаду генерального директора судноплавної компанії «‎Крейн Марін Контрактор»‎, організовував схеми маршрутів та керував систематичними незаконними порушеннями порядку в’їзду/виїзду з/на тимчасово окупований півострів. 

«Встановлено, що судна «Матрос Позиніч‎»‎, «Михаил Ненашев‎»‎ та «‎Матрос Кошка»‎, які знаходяться у власності вказаної компанії, з лютого по червень 2022 року, систематично здійснювали незаконні заходи до закритого Севастопольського морського торговельного порту та виходи з нього, задля перевезення награбованого українського зерна до третіх країн‎»‎, — йдеться в повідомленні.

Читайте також: «‎ₚосії не вигідні зернові коридори. Пояснюємо, чому і як проходить підтасовка фактів»‎ 

Відзначається, що компанії «‎Крейн Марін Контрактор»‎ належать три судна, залучені росією до вивезення краденого українського зерна, тому слідчі вважають Риндіна організатором порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію. 

Додається, що дії підозрюваного кваліфіковано як організацію порушень порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї (ч. 3 ст. 27 та ч. 2 ст. 332-1 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі до п’яти років.

Нагадаємо, що агрохолдингу «ІМК» не вдалось відновити роботу молочної ферми у Чернігівській області на кордоні з Білоруссю. Після окупації її довелося закрити.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus