На цей час немає жодних сумнівів, що робота «зернового коридору» буде продовжена після 22 листопада — Олександр Кубраков

ООН, Україна та Туреччина підтримують продовження дії «Зернової ініціативи»‎.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, пише пресслужба відомства.

Відмічається, що в спільному координаційному центрі в Стамбулі міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зустрівся з міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром. Вони обговорили реалізацію «Зернової ініціативи» та продовження її дії після 22 листопада 2022 року.

«‎Разом з міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром обговорили хід реалізації «Зернової ініціативи». Сторони-учасники — ООН, Туреччина та Україна висловили готовність продовжити її дію і запевнили у докладанні максимальних зусиль для її успішної реалізації. На даний момент немає жодних сумнівів, що робота «зернового коридору» буде продовжена після 22 листопада»‎, — повідомив Кубраков.

За словами міністра, з моменту старту і до 16 жовтня експортовано понад 7,7 млн т агропродукції, що вже стабілізувало ціни на продовольство та протидіє загрозі глобального голоду.

Читайте також: Чому я не вірю у продовження зернового коридору. Принаймні на нинішніх умовах

Нагадаємо, що росія висловила в ООН занепокоєння з приводу угоди про експорт зерна Чорним Морем і заявила про готовність відмовитися від поновлення угоди наступного місяця, якщо її вимоги не будуть розглянуті.

Міністр закордонних справ України закликав всі держави та організації чітко дати зрозуміти москві: шантаж повинен припинитися, і росії не дозволено піддавати ризику мільйони людей. Особливо до держав, які покладаються на експорт зерна з України.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій російська федерація названа терористичним режимом.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus