Зернова угода: шантаж росії повинен припинитись — Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ України закликав всі держави та організації чітко дати зрозуміти москві: шантаж повинен припинитися, і росії не дозволено піддавати ризику мільйони людей. Особливо до держав, які покладаються на експорт зерна з України.

Про це Дмитро Кулеба написав в Twitter.  

За його словами, росія робить саме те, про що Україна попереджала раніше, а саме відновлює «голодні ігри‎» та загрожує Чорноморській зерновій ініціативі. 

«Я хочу, щоб кожна африканська, азіатська, близькосхідна родина знала: Україна не висуває додаткових вимог, ми хочемо, щоб коридор продовжував працювати‎. ‎Настав час захистити чорноморський зерновий коридор»‎, — відмітив Кулеба. 

Читайте також: Чому я не вірю у продовження зернового коридору. Принаймні на нинішніх умовах

Нагадаємо, що росія висловила в ООН занепокоєння з приводу угоди про експорт зерна Чорним Морем і заявила про готовність відмовитися від поновлення угоди наступного місяця, якщо її вимоги не будуть розглянуті.

У вересні Кулеба попереджав, що росія може активізувати спроби зірвати продовження строку дії «‎зернової угоди»‎ про розблокування експорту зерна з українських морпортів ближче до завершення її дії у листопаді.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій російська федерація названа терористичним режимом.

Виконано за допомогоюDisqus