Фактично для морського експорту з України в найближчі три тижні нічого не змінилось — думка

На Чиказькій товарній біржі та Euronext ціни на ф'ючерси на пшеницю та кукурудзу виросли більш ніж на €10 за тонну. Причина — занепокоєння стосовно функціонування «‎зернового коридору»

Про це Latifundist.com розповів аналітик сільськогосподарського ринку Barva Invest Павло Хаустов.

За його словами, у п'ятницю, 28 жовтня, на біржі Euronext, ф'ючерси на європейську пшеницю можна було придбати за ціною на рівні €337,5 за тонну. Сьогодні, 31 жовтня, зернову вже пропонують на рівні €351,75 за тонну. 

Водночас, продовжує аналітик, на Чиказькій біржі п'ятнична ціна на ф'ючерси пшениці (з поставками у грудні) була на рівні 830 центів за бушель, а сьогодні зернову пропонують за 884 центи за бушель. 

«‎Основна причина — це занепокоєння стосовно функціонування «‎зернового коридору» та різке зменшення ‎пропозиції зерна на світовому ринку», — зауважив експерт. ‎ 

Ціни на ф'ючерси кукурудзи на біржі Euronext 28 жовтня були на рівні 680 центів за бушель, а сьогодні, 31 жовтня, ціна ф'ючерсів сягнула 696 центів за бушель

Аналітик зауважив, що цілком ймовірно, що вже сьогодні котирування на біржах сильно знизяться.

«‎Фактично для українського морського експорту в найближчі 3 тижні нічого не змінилось. Імпортний попит був майже відсутній через страх учасників ринку, що коридор не буде продовжено в листопаді. Це сталось раніше», — відмітив Павло Хаустов.

Нагадаємо, що російські терористи після інциденту із вибухами на бойових кораблях Чорноморського флоту, що в Криму, заявили про те, що рф виходить із договору про «‎зерновий коридор»‎. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus