Понад половину українських зернових, необхідних для продовольчої безпеки світу, експортовано сухопутним коридором — глава МЗС Франції

Європа продовжує імпорт українських зернових сухопутним коридором, а росія має переглянути своє рішення про вихід із «‎зернової угоди»‎.

Про це заявила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна у Twitter.

«‎Зі свого боку, Європа продовжує свої «‎коридори солідарності»‎ через континент. Понад половину українських зернових, необхідних для продовольчої безпеки світу, змогли залишити Україну таким чином»‎, — написала Колонна.

Французька дипломатка також наголосила, що росія має переглянути своє рішення про вихід із «‎зернової угоди»‎.

«‎Зупинивши участь у зерновій угоді, росія посилює світову продовольчу кризу, спричинену її агресією проти України. Вона має переглянути це рішення, яке має важкі наслідки»‎», — зазначила Колонна.

Читайте також: «Валерій Ткачов: росія заздалегідь планувала зупинити експорт зерна з України‎»‎ 

Нагадаємо, що російські терористи після інциденту із вибухами на бойових кораблях Чорноморського флоту, що в Криму, заявили про те, що рф виходить із договору про «‎зерновий коридор»‎.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus