Портові потужності ЄС не готові повною мірою забезпечити перевалку українського зерна — думка

Європейська транспортна система, зокрема залізнична, наразі не має тих потужностей, які б дали можливість Україні відвантажувати необхідні обсяги аграрної продукції. Та й портові потужності європейських країн не готові забезпечити перевалку необхідних обсягів зерна.

Таку думку висловила керуючий партнер агрохолдингу «ОССОЙО» Марія Сітак, пише Latifundist.com.

За її словами, ситуація з транспортуванням агропродукції, зокрема до західних кордонів порівняно з березнем-травнем значно покращилася. Цьому, звісно ж, сприяло відкриття «зернового коридору‎»‎. Та й усі учасники ринку адаптувалися до ситуації.

«‎Звичайно, проблем багато і вдосконаленню немає меж, але в цілому логістична інфраструктура витримує навантаження, яке на неї зараз лягає, і катастрофічної ситуації зараз немає. Та загалом транспортна інфраструктура не дозволяє безперешкодно експортувати ті обсяги продукції, які виробляє Україна. І це стосується не лише нашої інфраструктури»‎., — відмітила керівниця. 

За даними аналітиків, приміром, румунські й польські портові потужності розраховані на перевалку 30-33 млн т зерна на рік. Україна ж потребує транспортування понад 50 млн т, а в урожайні роки — то й більше.  

Читайте також: «‎Сам привези і продай. Марія Сітак про трейдинговий бізнес ОССОЙО, пошук клієнтів в Європі та експорт агропродукції в умовах війни»‎ 

Нагадаємо, раніше Марія Сітак висловила думку, що після відкриття «зернового коридору» 80% експорту спрямували на порти Великої Одеси. За її словами, така модель була дуже наближено до звичного трейдингу, який був до широкомасштабного вторгнення росії.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus