росія атакувала термінал китайської корпорації у Миколаєві: 17 тис. т соняшникової олії злетіли у повітря

рф обстріляла орендовані китайською корпорацією термінали, внаслідок чого було знищено 17 тис. т соняшникової олії.

Про це повідомив речник міністерства закордонних справ Олег Ніколенко в Facebook.

«рф здійснила ракетний обстріл по орендованому китайською корпорацією терміналу в Миколаївському морському порту, внаслідок якого було знищено 17 тис. т соняшникової олії на суму $26 млн. Інший термінал, яким володіє Китай, перебуває під загрозою обстрілів‎»‎, — відмітив Ніколенко.

За його словами, МЗС постійно привертає увагу міжнародної спільноти до цілеспрямованого знищення росією сільськогосподарських терміналів в Україні як частини стратегії кремля з підриву глобальної продовольчої безпеки.

Читайте також: «‎Зерновий коридор під прицілом. Чого чекати агроринку?»

«‎Обстріли по китайському терміналу в порту Миколаєва вкотре підтверджують важливість активізації зусиль з боку Пекіна для припинення війни Росії проти України. Закликаємо китайську сторону вимагати від москви негайного припинення атак по українській критичній інфраструктурі, щоб захистити зокрема майно китайських підприємств»‎, — закликав Ніколенко.

Нагадаємо, що в ніч проти 17 жовтня російські військові атакували Миколаївську область дронами-камікадзе Shahed-136‎‎. Внаслідок цього загорілись два резервуара з непереробленою олією на території підприємства в Заводському районі.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій російська федерація названа терористичним режимом.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus