Будівництво двостороннього пірса в порту Чорноморськ на фінальному етапі — RISOIL

RISOIL разом із підрядниками виконує фінальні роботи будівництва двостороннього пірса «СП Рисоіл Термінал» в порту Чорноморськ, які були призупинені після початку російського військового вторгнення до України. 

Про це повідомила пресслужба RISOIL.

Зазначається, що Adept Group, С-Инжиниринг (S-engineering), «Еталон» сформували колективи та повернулись до активного монтажу металоконструкцій. На висотах понад 40 метрів виконує роботи «ТІС-Гідротехника». А німецька компанія Neuero продовжила виготовляти та доставляти необхідне обладнання для повного завершення об’єкта.

У RISOIL зауважили, що це стає можливим завдяки досвіду і професійності всіх, з ким сьогодні пліч-о-пліч працює компанія над реалізацією власного інвестпроєкту. 

«Запуск пірса дозволить не лише збільшити вантажообіг та нарахування до бюджетів різних рівнів, а й стане початком нового етапу розвитку всього порту «Чорноморськ‎»‎, — наголосили в RISOIL.

Нагадаємо, що RISOIL реалізує проект будівництва двостороннього пірса, який забезпечить одночасну обробку двох суден осадкою до 15 метрів. Будівництво двостороннього пірса велося у щоденному режимі від середини квітня 2021 року. Орієнтовна вартість проекту перевищує 1 млрд грн.

Згідно з проєктом, типовим розрахунковим судном на початковому етапі повинні були стати судна типорозміру Panamax, але в перспективі після проведення днопоглиблювальних робіт термінал оброблятиме судна Post-Panamax дедвейтом до 120 тис. т. 

У липні 2021 року Група RISOIL та ОТП Банк домовилися про надання фінансування на загальну суму 750 млн грн, які були спрямовані на завершення будівництва двостороннього пірса.

У січні 2022 року «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) завершила днопоглиблювальні роботи на підходах до споруди із досягненням 15 метрів. Тоді ж стартував фінальний етап робіт.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus