Ердоган прагне розширити «‎зернову угоду» іншою продукцією

Ердоган провів телефонну розмову з президентом росії володимиром путіним, під час якої йшла мова про можливість експорту «зерновим коридором‎»‎ інших продуктів харчування та товарів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що у неділю Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган провів телефонну розмову з російським диктатором путіним, яка стосувалась, зокрема, реалізації «‎зернової угоди»‎ 

Сторони обговорили двосторонні зв'язки, зокрема у сфері енергетики, реалізацію «зернової угоди», боротьбу з тероризмом та інші питання.

Турецький лідер також заявив про можливість експорту «‎зерновим коридором»‎ поряд із продовольством інших різновидів продукції.

Ердоган також відмітив, що до цього дня «‎зерновим коридором»‎ вивезено понад 13 млн т агропродукції.

Читайте також: «‎Дослідження Agrohub про вплив попередників на врожайність основних сільгоспкультур на 200 тис. га»‎ 

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський заявив, що росія навмисно гальмує роботу «зернового коридору», унаслідок чого час очікування суден збільшується до 3-5 тижнів і щомісяця недоекспортовується кілька мільйонів тонн української агропродукції.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus