Аграрії закликають зберегти Мінагрополітики

«Українська зернова асоціація» (УЗА)‎ закликає зберегти Мінагрополітики в процесі оптимізації центральних органів виконавчої влади.

Про це повідомила пресслужба асоціації.

Відзначається, що УЗА вкрай стурбована анонсованою ЗМІ концепцією оптимізації Кабміну в процесі якого знову планується об’єднати Мінагрополітики з Мінекономіки.

В асоціації нагадали, що Україна вже проходила подібну процедуру створення єдиного міністерства, але вже за півтора року було прийняте правильне рішення про відновлення Мінагрополітики. Адже аграрний сектор сьогодні є наріжним каменем для забезпечення економічного зростання: аграрії забезпечують 20% робочих місць, 13% ВВП та понад 50% валютних надходжень країни від експорту.

«‎Тому логічним та водночас надзвичайно важливим фактом для бізнесу та громадської спільноти є наявність одного окремого спеціалізованого органу державної влади загальнонаціонального рівня, який відповідатиме за визначення пріоритетних напрямків розвитку сільського господарства, формування аграрної політики, забезпечення збільшення аграрного виробництва та контролю якості і безпечності харчових продуктів тощо», — зауважили в УЗА.‎

В УЗА зазначили, що розуміють, що органи влади й Мінагрополітики зокрема, потребують суттєвого структурної перебудови та перегляду функціональних обов’язків, але водночас, визнають необхідність існування окремого спеціалізованого органу державної влади.

«‎УЗА поділяє ідею оптимізації діяльності урядових структур, адже економіка України перебуває у вкрай складному становищі, а видатки 2023 року на обороноздатність країни становлять понад 44% від бюджету. Однак, на нашу думку, ліквідація Мінагрополітики призведе до негативних наслідків як в агропродовольчому секторі, так і економіки держави в цілому», — повідомили в асоціації.

Читайте також: «‎Другий хліб, або Як отримувати високий врожай картоплі в умовах посухи»

Нагадаємо, що в Україні планують скасувати Мінагрополітики й передати його функції до Міністерства економічного розвитку.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus