Мінагрополітики шукає можливості для кредитування аграріїв на придбання генераторів

На даний час розглядаються можливості залучення кредитів за програмою «5-7-9» для придбання генераторів та інших альтернативних джерел електроенергії, необхідних для безперебійної роботи агросектору України.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, повідомили в Мінагрополітики.

За його словами, Мінагрополітики провело опитування серед переробних підприємств щодо потреб у генераторах та обсягах коштів, необхідних для їх придбання.

«Маємо понад 50 запитів на закупівлю необхідних ресурсів, в тому числі й генераторів, за програмою «5-7-9». Банки відгукуються та пропонують інші можливості для кредитування агросектору, робота якого прямо залежить від енергоносіїв», — зазначив Тарас Висоцький.

Відзначається, що під час наради представники Укрексімбанку анонсували спільну з ЄБРР програму кредитування для аграріїв, яка передбачає повернення компенсації у розмірі 15% від тіла кредиту на придбання обладнання для забезпечення роботи підприємства.

Читайте також: «‎Блекаут: як в умовах відключення електроенергії живе агробізнес»‎ 

Нагадаємо, аграрії просять Мінагрополітики включити зернозберігальні підприємства до групи бізнесу, що виготовляє критично важливі товари та продукти в питанні пріоритетності включення електроенергії.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus