Опубліковано список вимог гауляйтера Мелітополя, за яким аграріїв змушують продавати зерно за безцінок

У тимчасово захопленому Мелітополі росіяни створюють перешкоди для діяльності аграріїв і змушують їх віддавати зерно за безцінь місцевому гауляйтеру.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров у Telegram

«‎Фермери змушені або пройти вісім кіл пекла під ковпаком окупаційної влади, щоб мати можливість продавати врожай один одному, або віддати зерно за безцінь підприємству гауляйтера Балицького»‎, — розповів Федоров.

За його словами, загарбники обмежили термін дії так званих перепусток для перевезення врожаю 20 січня.

«‎А щоб отримати нову, потрібно пройти документальне пекло: зібрати довгий перелік довідок, договорів і навіть написати пояснювальну записку»‎, — зауважив Федоров.

Він наголосив, що з перших місяців окупації загарбники роблять усе, щоб збагатитися коштом українських аграріїв: «‎націоналізували» і вивезли з України на росію сотні тисяч тонн зерна, закрили можливість вивозити врожай на підконтрольну Україні територію та вільно обирати покупця, створили зернову компанію під контролем Балицького та його московських кураторів.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus