Кернел назвав топ-3 проблеми при переході на е-ТТН

Відсутність інтернету у полі, коли потрібно створити або підписати е-ТТН, та низька цифрова грамотність працівників. А ще під час заповнення накладної у полі складно визначити правильну вагу вантажу під час завантаження.

Про це розповів директор з логістики агрохолдингу «Кернел» Микола Мірошниченко в матеріалі: «‎Як агробізнесу підготуватися до переходу на е-ТТН» на ‎Latifundist.com.

«‎Використання електронної накладної передбачає обов'язкове зазначення ваги вантажу при завантаженні автотранспорту. Однак через складнощі з визначенням точної ваги при завантаженні машини, потрібна можливість її подальшого уточнення, наприклад, вантажоотримувачем під час розвантаження», — зауважив керівник. 

В Мінагрополітики відмітили, що для агросектору наразі розглядають варіант, коли в накладній можна буде зазначати приблизну вагу (з допустимою похибкою). Але, коли машина прибуде до пункту прийняття, потрібно зафіксувати чітку вагу.

«Для визначення приблизної ваги можуть використовуватися різноманітні способи. Найпростіші, які використовують водії — помітки у вантажному відсіку автомобіля, при яких відповідний рівень заповнення приблизно дорівнює конкретній вазі вантажу», — говорить заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Відзначається, що для міжнародних перевезень е-ТТН не використовується. Як і паперова, е-ТТН використовується тільки для перевезень територією України та розповсюджується на всі категорії агротоварів.

Читайте також: «‎Як агробізнесу підготуватися до переходу на е-ТТН»

Нагадаємо, що з 1 серпня цього року використання е-ТТН стане обов’язковим для перевезення товарів загальної та спеціальних груп (молочної сировини, алкогольних напоїв, спирту етилового, високооктанових кисневмісних домішок, нафтопродуктів (нафти), хлібобулочних виробів, лісу), якщо вантажоотримувачем є юридична особа.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus