До «‎‎зернової угоди»‎ планують долучити новий вид продукції

Україна хоче розширити «‎зернову угоду», включивши до неї поставки сталі, щоб підтримати економіку, яка постраждала від війни з росією.

Про це заявила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко, в інтерв'ю Bloomberg.

Вона закликала розвивати угоду, яка відкрила три українські чорноморські порти, для експорту продовольства, щоб полегшити ситуацію на світовому ринку.

За її словами, розблокування додаткових українських портів є однією з передумов для зростання ВВП України на 3% цього року після падіння майже на третину внаслідок російського вторгнення торік.

«‎Ми зосередимося на будівництві нових сховищ для зберігання сільськогосподарської продукції, але зі стратегічної точки зору нам необхідно відкрити морські порти. Це стосується не лише сільського господарства, а й сталі»‎, — сказала очільниця Мінекономіки.

За словами Свириденко, минулого року ВВП України скоротився на 30,2%, що все ще є кращим результатом після початкового прогнозу в 50%.

Нагадаємо, польські фермери виступають проти експорту українського зерна до Польщі, заявляючи, що це обвалює ціни на їхню продукцію.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Виконано за допомогоюDisqus