Польські аграрії знову протестують: експорт зерна з України «‎обвалює ціни»‎ на їхню продукцію

Польські фермери виступають проти експорту українського зерна до Польщі, заявляючи, що це обвалює ціни на їхню продукцію.

Про це повідомляє «‎Європейська правда».

Зазначається, що польські фермери з групи AgroUnia цього тижня поновили протести. Найбільший протест почався 17 січня у Хелмі, він має тривати до ранку четверга. 

До міста пригнали близько півтисячі тракторів. Частина фермерів на ніч поверталися додому, а вранці повернулися. На час протесту рух вантажівок трасою 12 від Хелма до КПП Дорогуськ зупинили. 

«Ми не заперечуємо проти того, щоб українське зерно везли через Польщу. Але міністр Ковальчик у травні й влітку казав, що це зерно не буде розвантажуватися тут, що Польща буде лише транзитною країною. А виявляється, що 80% продається у нас . . . Ми бачимо суттєве зменшення цін на зерно, і польським фермерам немає як вигідно продати своє‎»‎, — сказав лідер об’єднання Міхала Колодзейчана.

Увечері 18 січня аграрії мають зустрітися з міністром сільського господарства Генриком Ковальчиком.

Читайте також: «‎Росіяни обкладали блокпости мішками з нашою селітрою. Як Ізюмський хлібопродукт пережив пів року окупації»‎

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus