Ашан постачає інструменти, цигарки та одяг для бійців ДНР — розслідування‎ LeMonde

За співучасті російської дочірньої компанії французький ритейлер Auchan постачає інструменти, цигарки та одяг російським солдатам на фронт.

Про це йдеться в розслідувані LeMonde.

Зазначається, що Le Monde у партнерстві з мережею розслідувачів Bellingcat та російським сайтом розслідувань The Insider отримала доступ до внутрішньої електронної пошти та свідчень очевидців у російській філії Auchan, а також перевірила фотографії та відео, опубліковані в соціальних мережах.

«Наше розслідування показує, як товари, що продаються двома компаніями, які входять до групи Mulliez, — Auchan і Leroy Merlin — постачаються на фронти росіянам. У випадку з Auchan розслідування Le Monde показує, як північний підрозділ компанії сам організував збір товарів Auchan у Санкт-Петербурзі на кілька десятків тисяч євро всього через місяць після початку війни‎», — пише видання.

Повідомляється, що чоловік на відео, який дякував «‎школярам Самари за пожертви, які вони зібрали» наприкінці грудня 2022 року, є солдатом ‎т.з. «Донецької народної республіки‎», пов'язаної з російською армією.

«Одягнений у камуфляж, він стоїть перед зруйнованою будівлею в Донецьку, всього за 20 км від лінії фронту. Навколо нього десятки коробок, спальних мішків, маскувальних сіток — і упаковування від Auchan і Leroy Merlin, двох брендів, що належать французькій групі Mulliez», — констатують журналісти.

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»

Нагадаємо, у квітні ритейлер скоротив інвестиції у російський підрозділ. Однак «Ашан‎» продовжує розвивати мережу супермаркетів в рф та сплачувати податки. В Україні магазини мережі «Ашан‎»‎ зазнають обстрілів ракетами, але навіть протести працівників українського офісу не змусили головну компанію змінити рішення.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus