Пожежу в порту Іскендерун загасили, але приймати вантажі він не зможе

Гасіння пожежі в порту Іскендерун, Туреччина
Гасіння пожежі в порту Іскендерун, Туреччина
Джерело фото: Turkiye’s General Directorate of Maritime Affairs || Official Twitter Account

Пожежу, що охопила сотні перекинутих контейнерів у порту Іскендерун в Туреччині після потужного землетрусу, який потряс провінцію Хатай, загасили.

Про це повідомили в головному морському управлінні Туреччині.  

«Пожежа на терміналі Іскендерун Лімак була взята під контроль. Інфраструктура порту зазнала серйозних пошкоджень. Всі вантажні операції були припинені, і судна прямують на найближчий термінал у тому ж регіоні. Інший термінал у затоці Іскендерун продовжує працювати», — йдеться у повідомленні GAC. 

Зазначається, що найближчим часом очікуються затори на рейді через пошкодження інфраструктури, що затримує прийом контейнерів.

В результаті, такі великі галузеві компанії, як MAERSK заявили, що не зможе доставити вантажі, які зараз перебувають на воді та прямують до порту Іскендерун, як кінцевого пункту призначення. Замість цього компанія триматиме контейнери в найближчих портах і хабах протягом трьох тижнів

«Відсьогодні (середа, 8 лютого), без додаткових витрат, поки ми плануємо наступні кроки й остаточні поставки. Крім того, ми можемо доставити вантаж до будь-якого порту Туреччини, якщо це буде операційно доцільно і з урахуванням обмежень по пропускній спроможності‎», — наголосили в MAERSK.‎ 

Варто відзначити, що у 2022 році товарообіг через порт сягнув $18 млрд. Він забезпечує найбільше надходжень валюти в країну.Russell Group вже прогнозує скорочення торгівлі через пожежу та втрати Туреччини в розмірі $679 млн.

Нагадаємо, що руйнівний землетрус магнітудою 7,8 бала, що стався на південному сході Туреччини та півночі Сирії, забрав близько 16 000 життів у цих двох країнах. Пошуково-рятувальні роботи з пошуку потенційних жертв тривають, а заклики до міжнародної допомоги для всіх постраждалих людей посилюються.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Виконано за допомогоюDisqus