Група ТАС Сергія Тігіпка придбала 40% акцій австрійського виробника вагонів

Група «ТАС» стала партнером міжнародної сталеливарної компанії Voestalpine та компанії OBB RailСargo Group, увійшовши з 40% акцій до складу акціонерів компанії TransAnt GmbH, яка є розробником вантажних вагонів нового покоління.

Про це повідомила пресслужба компанії. 

Зазначається, що група поступово, але впевнено освоює міжнародні ринки, модернізуючи власне виробництво, збільшуючи географію партнерства та оновлюючи формати роботи відповідно до викликів часу.   

«Поставивши перед собою амбітні плани щодо інтеграції на європейські ринки, група «ТАС» пріоритетним завданням вбачає насамперед  посилення економічного потенціалу своїх підприємств в Україні. У цьому контексті  реалізація українсько-австрійського проєкту є надзвичайно важливим чинником, який надасть вітчизняному виробнику потужну синергію для подальшого розвитку, підвищення ефективності виробництва і зростання  експортного потенціалу країни», — зазначив акціонер групи «ТАС» Сергій Тігіпко

У ГК відмітили, що локалізуючи виробництво в Україні на майданчику «Дніпровагонмашу», «ТАС» створює програму додаткових робочих місць і запускає виробництво сучасних моделей вантажних вагонів.

 «Запитів на нові типи вантажних вагонів у портфелі виробничих замовлень є достатньо, і вже з лютого в Кам’янському на заводі «Дніпровагонмаш» розпочато виробництво основних компонентів для вагонів модульного типу», — зазначив директор «Дніпровагонмаш» Андрій Санін. 

Відзначається, що об’єднання майже 100-літнього досвіду роботи «Дніпровагонмашу» з розробками та технологіями TransAnt GmbH, якістю високоміцної сталі Voestalpine та логістичними можливостями Австрійської федеральної залізниці стане потужним імпульсом для посилення конкуренції на ринку, подальшого розвитку вітчизняного машинобудування і зміцнення економічних зв’язків між державами.

Нагадаємо, до війни «ТАС Агро» щомісяця експортував до 60 тис. т агропродукції. Після початку повномасштабного вторгнення ці обсяги скоротились в 5 разів.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus